Beskydský zeleninový kotlík se špekáčky
40 min.
Ingredience
- 4kusyŠpekáčky
- 250gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusKedlubna
- 150gramůKvěták
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1litrVoda pitná
- 20gramůBujón zlatý zeleninový
- 1lžíceLibeček
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceHrášek mražený
- 3lžíceKukuřice mražená
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ze špekáčků sloupneme střívka, nakrájíme na kostičky. Oloupané a omyté brambory, mrkev, celer, kedlubnu pokrájíme na kostičky. Očištěné cibule rozkrájíme na drobno. Omytý květák rozdělíme na růžičky.
- 2V hrnci na oleji a másle zpěníme cibuli, pak ji posypeme polohrubou moukou, kterou s cibulí smažíme mírně do zlatova.
- 3Za stálého míchání přilijeme opatrně vodu, doložíme zeleninu se špekáčky, zeleninový bujón v kostce, omytou snítku libečku (1 lžíce), drcený kmín, pepř a polévku přivedeme k varu. Pomalu vaříme přibližně 10 minut, poté doložíme další zeleninu: mražený zelený hrášek s kukuřicí a květákové růžičky. Polévku vaříme dalších 10 minut, dochutíme 0,5 - 1 lžičkou soli, přimícháme omytou, drobně pokrájenou pažitku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.