Bílá ryba s bramborovou kaší
58 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 1lžičkaOregano sušené
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyCuketa
- 400gramůRajčata
- 125mililitrůVíno bílé
- 500gramůOkoun - filety
- 500gramůBrambory
- 1lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1litrVoda pitná
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme a rozmačkáme, přidáme k nim citronovou šťávu a pepř.
- 2Na pánvi na oleji restujeme pórek na jemno a jeden prolisovaný stroužek česneku. Za dvě minuty přidáme oregano, žampiony a kolečka celeru. Za další dvě minuty vlijeme protlak. Do čtyř minut se uvolní aroma, pak přidáme plátky cuket, rajčata, víno a vše vaříme pět minut do zhoustnutí. Poté vložíme na šest minut rybu a vmícháme bazalku a petržel.
- 3Rybu podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.