Bílé fazolky s pečenými cherry rajčátky
35 min.
Ingredience
- 250gramůRajčata
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule červená
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 5lžicBalsamico ocet
- 3stroužkyČesnek
- 800gramůFazole bílé sterilované
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Rajčata omyjeme a rozpůlíme a položíme je na pečicí plech, zakapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme asi 20 minut.
- 2Zbytek oleje rozpálíme v kastrolu, přidáme na kolečka nakrájený česnek, polovinu najemno nasekané cibule, rozmarýn, sůl, pepř a za občasného míchání opékáme. Ementál nakrájíme na hoblinky a odložíme stranou.
- 3Do kastrolu přidáme fazole, ocet, promícháme a prohřejeme. Nakonec přidáme zbytek cibule a opět promícháme. Připravenou směs rozložíme na talíře, posypeme pečenými cherry rajčátky a hoblinkami ementálu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.