Birjání z garnátů

195 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažné vody namočíme šafrán na 10 minut. Do hmoždíře dáme česnek, šalotku, zázvor, koriandr, hřebíček, kardamom, kurkumu, sůl, skořicovou kůru, chilli papričku a rozdrtíme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a přidáme hořčičná semínka. Přidáme garnáty a minutu smažíme. Vmícháme směs koření, kokosové mléko a jogurt. Povaříme 20 minut.
  • 3
    Rýži dáme do hrnce s osolenou vařící vodou. Vaříme 12 minut, poté scedíme a necháme okapat. Garnáty navršíme rýží, posypeme sultánkami a pokapeme rýži vodou se šafránem. Zakryjeme pánev utěrkou a přes ni dáme poklici, sundáme z ohně a necháme stát 5 minut.
  • 4
    Poté okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.