Birjání z garnátů
195 min.
Ingredience
- 1lžičkaŠafrán
- 0,5decilitrVoda pitná
- 2kusyŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2kusyHřebíček
- 2kusyKardamom
- 10gramůSkořice celá
- 1lžičkaKurkuma
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 500gramůGarnát obecný
- 3decilitryKokosové mléko
- 3decilitryJogurt krémový bílý natur
- 225gramůRýže Basmati
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceHrozinky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody namočíme šafrán na 10 minut. Do hmoždíře dáme česnek, šalotku, zázvor, koriandr, hřebíček, kardamom, kurkumu, sůl, skořicovou kůru, chilli papričku a rozdrtíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a přidáme hořčičná semínka. Přidáme garnáty a minutu smažíme. Vmícháme směs koření, kokosové mléko a jogurt. Povaříme 20 minut.
- 3Rýži dáme do hrnce s osolenou vařící vodou. Vaříme 12 minut, poté scedíme a necháme okapat. Garnáty navršíme rýží, posypeme sultánkami a pokapeme rýži vodou se šafránem. Zakryjeme pánev utěrkou a přes ni dáme poklici, sundáme z ohně a necháme stát 5 minut.
- 4Poté okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.