Blanšírovaný mangold s mandlemi a rozinkami

30 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mangold omyjeme a nasekáme nahrubo. Blanšírujeme ho ve vroucí vodě cca 3 minuty, poté zprudka zchladíme a necháme okapat.
  • 2
    Střídku toastového chleba natrháme na kousky. Rozpálíme polovinu oleje, orestujeme na něm mandle a vyjmeme. Na oleji osmahneme chlebovou střídku, prolisujeme na ni česnek, vyjmeme z pánve.
  • 3
    Ve zbylém tuku orestujeme cca 3 minuty při střední teplotě mangold s hrozinkami. Šafrán rozdrobíme do trošky vody, rozmícháme, přidáme k mangoldu. Vrátíme do pánve i chléb a mandle, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na porce a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.