Blanšírovaný mangold s mandlemi a rozinkami
30 min.
Ingredience
- 700gramůMangold
- 1špetkaSůl
- 2plátkyChléb toastový
- 6lžicOlej olivový
- 100gramůMandle mleté
- 50gramůHrozinky
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mangold omyjeme a nasekáme nahrubo. Blanšírujeme ho ve vroucí vodě cca 3 minuty, poté zprudka zchladíme a necháme okapat.
- 2Střídku toastového chleba natrháme na kousky. Rozpálíme polovinu oleje, orestujeme na něm mandle a vyjmeme. Na oleji osmahneme chlebovou střídku, prolisujeme na ni česnek, vyjmeme z pánve.
- 3Ve zbylém tuku orestujeme cca 3 minuty při střední teplotě mangold s hrozinkami. Šafrán rozdrobíme do trošky vody, rozmícháme, přidáme k mangoldu. Vrátíme do pánve i chléb a mandle, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na porce a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.