Bohatá zeleninová bramboračka

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby zalijeme 200 ml vody a dáme vařit. Uvedeme k varu a odebereme vzniklou pěnu, poté přilijeme 200 ml vody. Vaříme dalších 5 minut. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme 5 minut. Poté zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přilijeme vývar a dobře promícháme.
  • 2
    Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Uvedeme k varu a vaříme 16 minut. Do polévky vlijeme vodu s houbami. Celer, mrkev a petržel oloupeme a očistíme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Přidáme též pokrájenou kapustu.
  • 3
    Vše povaříme 8 minut.
  • 4
    Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.