Bohaté špízy
150 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 500gramůDančí maso
- 500gramůHovězí maso zadní
- 500gramůSlanina vepřová
- 3kusyPaprika červená
- 300gramůKlobása uzená
- 5kusůCibule
- 300gramůBrambory
- 300gramůJablka
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaOlej olivový
- Mořidlo
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
82 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
14 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na 4 cm kostky, osolíme, opepříme, slaninu, klobásu, jablka a zeleninu nařežeme na plátky a syrové neloupané brambory na obdélníky. Grilovací jehly potřeme olejem nebo sádlem a na ně napichujeme postupně vepřové maso, slaninu, plátek jablka, hovězí maso, papriku, srnčí, klobásu, cibuli a napichování opakujeme až do konce jehly. To samé opakujeme na dalších jehlách. Takto připravené jehly naskládáme do mořidla, kde je necháme celou noc rozležet.
- 2Druhý den špízy vyndáme z mořidla, každý zvlášť zabalíme do alobalu, omotáme drátkem a na grilu za občasného otáčení rožníme přibližně 120 minut.
- 3Mořidlo: do velkého hrnce nebo na pekáč naskládáme připravené špízy, které ještě nemáme zabalené v alobalu. Do mísy dáme na drobno nasekanou cibuli, nastrouhanou mrkev, petržel, celer, na plátky nakrájený, neloupaný citron, na kolečka nakrájený česnek, sůl, pepř, vše zalijeme olejem, dobře promícháme, polijeme vínem, zamícháme a vylijeme na připravené špízy. Když jsou špízy hotové, opatrně z nich sundáme alobal, aby nevytekla šťáva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.