Bohdalovský závitek
120 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 67gramůSlanina vepřová
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 100gramůBrambory
- 200gramůZelí kysané
- 1litrHovězí vývar základní
- 30gramůHořčice
- 200gramůPárky jemné
- 13gramůČesnek
- 67gramůPaprikové lusky čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou směsí. Plátky zavineme a upevníme nití nebo párátkem.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku ji osmažíme dorůžova. Závitky v základu krátce opečeme, zalijeme částí vývaru a dusíme pod poklicí doměkka.
- 3Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, mírně osmahneme a přidáme hořčici, rajčatový protlak a třený česnek. Vše osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a dobře rozmícháme. Omáčku za občasného promíchání provaříme.
- 4Měkké závitky zbavíme nití nebo párátek, přecedíme na ně omáčku přes hustý cedník a krátce vše podusíme.
- 5Při podávání rozkrojíme každý závitek šikmým řezem a pokládáme náplní nahoru.
- 6Příprava náplně: Očištěnou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme propláchnuté a překájené kysané zelí, opepříme, krátce podusíme a necháme vychladnout.
- 7Oloupané brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli stát, scedíme vodu a brambory vmícháme do zelí se slaninou společně s drobně nakrájenou kapií.
- 8Touto směsí potřeme rozklepané plátky masa. Do středu plátků položíme kousek oloupaného párku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.