Boloňské špagety po česku

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
25 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kolečka nakrájené pórky, kostičky papriky a drcený česnek opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova.
  • 2
    Přidáme mleté kuřecí maso a zprudka je opékáme asi 3 minuty. Necháme odpařit všechnu tekutinu, případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
  • 3
    Přidáme rajčatovou omáčku, tymián a rozmarýn, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut zredukujeme. Vmícháme do ní olivy a podle chuti přisolíme.
  • 4
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Upravíme je na talíře a navrch nalijeme omáčku s masem. Na závěr pokrm posypeme rozdrobeným sýrem feta, ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu nebo rozmarýny a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.