Boloňské špagety po česku
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůPórek
- 60gramůPaprika červená
- 500gramůMleté kuřecí maso
- 500gramůOmáčka rajčatová
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 40gramůOlivy černé
- 130gramůSýr Feta
- 5gramůSůl
- 400gramůŠpagety
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
25 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na kolečka nakrájené pórky, kostičky papriky a drcený česnek opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova.
- 2Přidáme mleté kuřecí maso a zprudka je opékáme asi 3 minuty. Necháme odpařit všechnu tekutinu, případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
- 3Přidáme rajčatovou omáčku, tymián a rozmarýn, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut zredukujeme. Vmícháme do ní olivy a podle chuti přisolíme.
- 4Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Upravíme je na talíře a navrch nalijeme omáčku s masem. Na závěr pokrm posypeme rozdrobeným sýrem feta, ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu nebo rozmarýny a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.