Bouillabaisse s mořskými plody
40 min.
Ingredience
- 2litryVývar rybí
- 2lžíceOlej stolní
- 2kusyPórek
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 750gramůŠkeble čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 3stroužkyČesnek
- 1kilogramFilé rybí
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaChilli omáčka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůHřebenatka
- 1hrstPažitka
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
122 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej v hrnci. Přidáme česnek a pórek a 5 minut smažíme.
- 2Přidáme rybí vývar, rajčata, papriku, tymián, čili a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a 10 minut vaříme. Potom přidáme ryby, krevety a škeble a vaříme pod pokličkou, dokud ryba nezbělá a škeble se neotevřou.
- 3Nakonec vsypeme do polévky hřebenatky a vaříme společně s ostatními surovinami 3 minuty. Osolíme a opepříme.
- 4Do talířů vložíme několik kousků ryb a korýšů, přelijeme horkým vývarem a ozdobíme petrželkou a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.