Bozartma, gruzínská drůbeží polévka
90 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 5kusůCibule
- 5kusůRajčata
- 3lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMáta
- 6stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaŠafrán
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusCitrony
- 800gramůKuře
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Velké kuře rozčtvrtíme, vložíme do vařící, lehce osolené vody a téměř do měkka uvaříme. Vývar přecedíme, odložíme.
- 2Maso vykostíme, rpzkrájíme na kousky a spolu s nakrájenou cibulí ho v kastrolu na másle opečeme, poté k němu přidáme pokrájená rajčata a vše podusíme do měkka.
- 3Mezitím připravíme nasekaný kopr, petrželku, mátu a prolisujeme česnek.
- 4Základ zalijeme přecezeným vývarem, osolíme, okořeníme pepřem, sladkou paprikou i špetkou šafránu, přidáme lžíci cukru, šťávu z jednoho citronu, zelené natě s česnekem a necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.