Bozartma, gruzínská drůbeží polévka

90 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké kuře rozčtvrtíme, vložíme do vařící, lehce osolené vody a téměř do měkka uvaříme. Vývar přecedíme, odložíme.
  • 2
    Maso vykostíme, rpzkrájíme na kousky a spolu s nakrájenou cibulí ho v kastrolu na másle opečeme, poté k němu přidáme pokrájená rajčata a vše podusíme do měkka.
  • 3
    Mezitím připravíme nasekaný kopr, petrželku, mátu a prolisujeme česnek.
  • 4
    Základ zalijeme přecezeným vývarem, osolíme, okořeníme pepřem, sladkou paprikou i špetkou šafránu, přidáme lžíci cukru, šťávu z jednoho citronu, zelené natě s česnekem a necháme přejít varem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.