Bozbaš, národní arménská polévka ze skopového masa
140 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 2litryVoda pitná
- 300gramůFazole
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyBrambory
- 3kusyRajčata
- 2kusyJablka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžičkyCukr krupice
- 2kusyCitrony
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceLibeček
- 6lžicZakysaná smetana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Skopovou plec rozkrájíme na kostky, zalijeme dvěma litry vody, přidáme den předem namočené malé fazole a vaříme asi 90 minut. Maso poté drátěnou naběračkou z hrnce vyjmeme, na másle po všech stranách opečeme, následně ho vrátíme do vývaru a vaříme do měkka. K masu postupně přidáváme oloupané rozčtvrcené brambory, pokrájená rajčata a na kostky nakrájená (jádřinců zbavená) jablka.
- 2Asi 15 minut před koncem vaření bozbaš osolíme, okořeníme tlučeným pepřem, sladkou paprikou, přidáme cukr a ochutíme šťávou ze 2 citronů, sekanou petrželkou, koprem i libečkem.
- 3Polévku rozdělíme do talířů, do každého přidáme lžíci zakysané smetany a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.