Bozbaš, národní arménská polévka ze skopového masa

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou plec rozkrájíme na kostky, zalijeme dvěma litry vody, přidáme den předem namočené malé fazole a vaříme asi 90 minut. Maso poté drátěnou naběračkou z hrnce vyjmeme, na másle po všech stranách opečeme, následně ho vrátíme do vývaru a vaříme do měkka. K masu postupně přidáváme oloupané rozčtvrcené brambory, pokrájená rajčata a na kostky nakrájená (jádřinců zbavená) jablka.
  • 2
    Asi 15 minut před koncem vaření bozbaš osolíme, okořeníme tlučeným pepřem, sladkou paprikou, přidáme cukr a ochutíme šťávou ze 2 citronů, sekanou petrželkou, koprem i libečkem.
  • 3
    Polévku rozdělíme do talířů, do každého přidáme lžíci zakysané smetany a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.