Bramboračka z Beskyd
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCibule
- 0,5lžíceLibeček
- 1lžíceCeler - nať
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusRajčata
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1,3litryVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkyMajoránka
- 1lžičkaPolévkové koření Maggi
- 120gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory, mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme a omyjeme. Brambory pokrájíme na menší kostky. Mrkev s petrželí nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky. Omyjeme libeček, celerovou a petrželovou nať a natě drobně rozkrájíme. Cibuli krájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvé hříbky a lišky očistíme a pokrájíme na plátky, maličké plodnice lišek necháme vcelku. Omyté rajče rozpůlíme.
- 2V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém zpěníme cibuli. Pak k ní přimícháme kořenovou zeleninu s celerovou natí a libečkem. Vše promícháme a přibližně 1 minutu smažíme. Poté zeleninu poprášíme polohrubou moukou, promícháme a smažíme zas asi 30 sekund a zalijeme horkou vodou, přidáme brambory, houby, rajče, kmín, sůl, pepř, majoránku a pomalu vaříme přibližně 20 - 25 minut. Ke konci vaření přimícháme česnek.
- 3Když je zelenina měkká, dochutíme polévku lžičkou Maggi, přimícháme petrželovou nať a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.