Bramboračka z Beskyd

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory, mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme a omyjeme. Brambory pokrájíme na menší kostky. Mrkev s petrželí nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky. Omyjeme libeček, celerovou a petrželovou nať a natě drobně rozkrájíme. Cibuli krájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvé hříbky a lišky očistíme a pokrájíme na plátky, maličké plodnice lišek necháme vcelku. Omyté rajče rozpůlíme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém zpěníme cibuli. Pak k ní přimícháme kořenovou zeleninu s celerovou natí a libečkem. Vše promícháme a přibližně 1 minutu smažíme. Poté zeleninu poprášíme polohrubou moukou, promícháme a smažíme zas asi 30 sekund a zalijeme horkou vodou, přidáme brambory, houby, rajče, kmín, sůl, pepř, majoránku a pomalu vaříme přibližně 20 - 25 minut. Ke konci vaření přimícháme česnek.
  • 3
    Když je zelenina měkká, dochutíme polévku lžičkou Maggi, přimícháme petrželovou nať a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.