Bramboráčky plněné zelím a uzeným masem
70 min.
Ingredience
- Na náplň
- 2kusyCibule
- 500gramůZelí kysané
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůUzené maso vařené
- 6lžicOlej slunečnicový
- 1lžíceCukr krupice
- 50gramůPažitka
- 200mililitrůVoda pitná
- 1špetkaKmín celý
- 6kusůBrambory
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMajoránka
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1222 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
111 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme chvíli odstát, aby se od nastrouhaných brambor oddělila přebytečná voda se škrobem. Pak rozklepneme vejce a přidáme je k nastrouhaným bramborám, přisypeme hladkou mouku, přidáme prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a přisypeme majoránku. Promícháme v těsto.
- 2Připravíme pánev, na kterou nalijeme olej. Rozpálíme a smažíme na něm bramboráky.
- 3Cibuli nasekáme najemno a na zbytku oleje ji osmahneme. Do pánve s cibulí přidáme zelí, ze kterého jsme předtím vymačkali přebytečnou vodu a rozkrájeli na drobnější kousky. Přilijeme vodu, přidáme cukr, kmín a dusíme zelí do zkřehnutí. Zahustíme moukou rozmíchanou v několika lžících vody.
- 4Uzené maso pokrájíme na kostičky a na druhé pánvi kostičky masa opečeme. Hotové je přidáme k zelí a zlehka promícháme. Směs zelí s uzeným masem poklademe na polovinu bramboráku a přeložíme. Před podáváním posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.