Bramboráčky s krevetami
55 min.
Ingredience
- Studená omáčka
- 230gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 0,5kusMango
- 0,5kusCibule červená
- 1kusCibule
- 350gramůBrambory
- 350gramůCeler řapíkatý
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát ledový
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusRoketa
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme brambory, mrkev, celer, cibuli a do této směsi přidáme mouku, vejce, sůl, pepř a krevety. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na 8 stejných dílů, za pomoci speciální formičky tvoříme placky a opékáme je z každé strany 6-8 minut dozlatova na velké pánvi s rozehřátým rostlinným olejem. Pokud speciální formičku nemáme, použijeme pánev na pečení lívanců a hmotu do ní vkládáme za pomoci lžíce. Bramboráčky by měly mít křupavou kůrčičku.
- 2Odsajeme z nich nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek a podáváme horké s rajčatovou omáčkou, kterou připravíme smícháním rajčat, manga, čili papriček, červené cibule, koriandru, pažitky, olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
- 3Nakonec obložíme pokrm listy různých druhů salátu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.