Bramboráčky s krevetami

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmixujeme brambory, mrkev, celer, cibuli a do této směsi přidáme mouku, vejce, sůl, pepř a krevety. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na 8 stejných dílů, za pomoci speciální formičky tvoříme placky a opékáme je z každé strany 6-8 minut dozlatova na velké pánvi s rozehřátým rostlinným olejem. Pokud speciální formičku nemáme, použijeme pánev na pečení lívanců a hmotu do ní vkládáme za pomoci lžíce. Bramboráčky by měly mít křupavou kůrčičku.
  • 2
    Odsajeme z nich nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek a podáváme horké s rajčatovou omáčkou, kterou připravíme smícháním rajčat, manga, čili papriček, červené cibule, koriandru, pažitky, olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
  • 3
    Nakonec obložíme pokrm listy různých druhů salátu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.