Bramboráčky sejkorky s tvrdým sýrem
50 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkyKmín celý
- 1,5lžičkyMajoránka
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceStrouhanka
- 4kusyČesnek
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
648 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, vajíčka, nastrouhaný tvrdý sýr, směs promícháme a zahustíme ji podle potřeby hladkou moukou a strouhankou.
- 2Ve větší pánvi si rozpálíme olej a lžicí nabíráme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku a osmažíme ji z obou stran dozlatova. Na větší pánvi můžeme najednou usmažit 4 bramboráčky.
- 3Podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.