Bramborák pečený v troubě se sýrem
45 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 5stroužkůČesnek
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkyMajoránka
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySádlo vepřové škvařené
- 200gramůŠunkový salám
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
479 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, mouku, 2 lžíce strouhanky. Rozklepneme celé vejce, majoránku, podle chuti sůl, pepř, nastrouháme salám, promícháme a vylijeme na řádně sádlem vymaštěný a strouhankou vysypaný pekáč. Bramborákovou směs posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do teplé trouby a pečeme do zlatova 30 minut.
- 2Upečený bramborák nakrájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.