Bramborová baba s klobásou
60 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůSlanina vepřová
- 1kusŠalotka
- 120gramůUzené maso vařené
- 120gramůKlobása uzená
- 3lžíceSádlo škvařené
- 3lžíceStrouhanka
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
400 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.
- 2Přidáme k nim česnek, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín, mléko, hladkou mouku, strouhanku, směs dobře promícháme.
- 3Šalotku, slaninu, vařené uzené a pikantní klobásu pokrájíme nadrobno a přimícháme do bramborového těsta.
- 4Plech vymažeme sádlem, bramborové těsto na něj nalijeme, rozetřeme, posypeme strouhankou. Dáme ho do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 30-40 minut. Okraje a povrch je zlatohnědý a křupavý.
- 5Upečenou babu pokrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.