Bramborová baba s klobásou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
400 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.
  • 2
    Přidáme k nim česnek, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín, mléko, hladkou mouku, strouhanku, směs dobře promícháme.
  • 3
    Šalotku, slaninu, vařené uzené a pikantní klobásu pokrájíme nadrobno a přimícháme do bramborového těsta.
  • 4
    Plech vymažeme sádlem, bramborové těsto na něj nalijeme, rozetřeme, posypeme strouhankou. Dáme ho do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 30-40 minut. Okraje a povrch je zlatohnědý a křupavý.
  • 5
    Upečenou babu pokrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.