Bramborová buchta se žampióny

115 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme a pokrájené vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a rozšťoucháme. Necháme chladnout.
  • 2
    Do strouhanky nasypeme posekané arašídy a promícháme.
  • 3
    Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek prolisujeme.
  • 4
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, česnek a polovinu žampiónů, které jsme nakrájeli na plátky. Restujeme asi 4 minuty.
  • 5
    K bramborám přilijeme vývar, přisypeme strouhanku s arašídy a z pánve orestovanou zeleninu. Přidáme vejce, okořeníme koriandrem, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.
  • 6
    Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu dáme do vymazané formy a na ni poklademe rajčata s druhou polovinou žampiónů. Zakryjeme druhou polovinou těsta.
  • 7
    Pečeme zakryté alobalem při střední teplotě 60 minut.
  • 8
    Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.