Bramborová buchta se žampióny
115 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 450gramůBrambory
- 130gramůArašídy
- 80gramůStrouhanka
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 150gramůRajčata
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a pokrájené vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a rozšťoucháme. Necháme chladnout.
- 2Do strouhanky nasypeme posekané arašídy a promícháme.
- 3Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek prolisujeme.
- 4Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, česnek a polovinu žampiónů, které jsme nakrájeli na plátky. Restujeme asi 4 minuty.
- 5K bramborám přilijeme vývar, přisypeme strouhanku s arašídy a z pánve orestovanou zeleninu. Přidáme vejce, okořeníme koriandrem, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.
- 6Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu dáme do vymazané formy a na ni poklademe rajčata s druhou polovinou žampiónů. Zakryjeme druhou polovinou těsta.
- 7Pečeme zakryté alobalem při střední teplotě 60 minut.
- 8Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.