Bramborová kaše s česnekem a cibulí

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, rozkrájíme na větší kousky, které vložíme do osolené vroucí vody. Na mírném ohni vaříme 15-20 minut.
  • 2
    Hlavičky česneku rozdělíme na stroužky, oloupeme je a nakrájíme na plátky, červenou cibuli oloupeme a nasekáme na malé kousky. Pažitku nasekáme nadrobno.
  • 3
    V pánvi se silnějším dnem rozehřejeme olej, na kterém nejprve pod pokličkou na mírném ohni 10-15 minut smažíme plátky česneku. Ty po změknutí vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme olej, nasypeme cibuli, kterou smažíme dalších 15 minut, dokud nezesklovatí.
  • 4
    Z brambor slijeme vodu a rozmačkáme je. Přidáme osmažený česnek, cibulku i s olejem a pažitku. Zamícháme, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.