Bramborová kaše s česnekem a cibulí
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2kusyČesnek
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžícePažitka
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, rozkrájíme na větší kousky, které vložíme do osolené vroucí vody. Na mírném ohni vaříme 15-20 minut.
- 2Hlavičky česneku rozdělíme na stroužky, oloupeme je a nakrájíme na plátky, červenou cibuli oloupeme a nasekáme na malé kousky. Pažitku nasekáme nadrobno.
- 3V pánvi se silnějším dnem rozehřejeme olej, na kterém nejprve pod pokličkou na mírném ohni 10-15 minut smažíme plátky česneku. Ty po změknutí vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme olej, nasypeme cibuli, kterou smažíme dalších 15 minut, dokud nezesklovatí.
- 4Z brambor slijeme vodu a rozmačkáme je. Přidáme osmažený česnek, cibulku i s olejem a pažitku. Zamícháme, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.