Bramborová kaše s rukolou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
514 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme 20 minut pod pokličkou v O,5 l osolené vody doměkka.
  • 2
    Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Rukolu omyjem pod studenou vodou, otrháme z ní listy a stopky odřízneme. Několik lístků dáme stranou, zbytek v mixéru rozšleháme s česnekem, octem, olejem, pepřem a solí.
  • 3
    Uvařené brambory slijeme, necháme chvilku chladnout, a poté je rozmačkáme. Metlou k nim vmícháme ohřáté mléko a postupně i ochucenou rozmixovanou rukolu. Kaši na závěr dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Kaši podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem a ozdobenou lístky rukoly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.