Bramborová kaše s rukolou
30 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 50gramůRukola
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 1lžičkaOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůSýr Parmezán
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
514 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme 20 minut pod pokličkou v O,5 l osolené vody doměkka.
- 2Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Rukolu omyjem pod studenou vodou, otrháme z ní listy a stopky odřízneme. Několik lístků dáme stranou, zbytek v mixéru rozšleháme s česnekem, octem, olejem, pepřem a solí.
- 3Uvařené brambory slijeme, necháme chvilku chladnout, a poté je rozmačkáme. Metlou k nim vmícháme ohřáté mléko a postupně i ochucenou rozmixovanou rukolu. Kaši na závěr dochutíme pepřem a solí.
- 4Kaši podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem a ozdobenou lístky rukoly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.