Bramborová kaše se sýrem a jarní cibulkou
55 min.
Ingredience
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePažitka
- 1350gramůBrambory
- 85gramůMáslo čerstvé
- 125gramůSýr Čedar
- 1lžíceKřen
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
462 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na stejné kousky, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme studenou vodou. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 25 minut doměkka.
- 2Uvařené brambory scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme smetanu, mléko, máslo, vše zpracujeme na hladkou kaši.
- 3Do kaše vmícháme nastrouhaný sýr, nastrouhaný křen, nadrobno nakrájené jarní cibulky, nasekanou petržel, pažitku a nakonec sůl a pepř.
- 4Ihned podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.