Bramborová krémová polévka se smetanou
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 400gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,8litrVývar zeleninový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme vodu, do vařící vody položíme vejce a uvaříme. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme na dvě půlky. Necháme stranou k dalšímu použití.
- 2Cibuli oloupeme, umyjeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci na rozpáleném másle opečeme dozlatova. K opečené cibuli přidáme oloupaný česnek, oloupané, na malé kousky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a povaříme 20 minut, aby změkly brambory.
- 3Uvařenou polévku ještě horkou rozmixujeme, podle chuti přidáme sůl, pepř, vylijeme smetanu, hrnec vrátíme na sporák, necháme projít varem a odstavíme. Necháme 5 minut pod poklici a potom můžeme porcovat na talíře. Na každou porci položíme dvě půlky vajíčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.