Bramborová omeleta plněná špenátem a bílým jogurtem
45 min.
Ingredience
- 1300gramůBrambory
- 30gramůPaprika mletá pálivá
- 2kusyRajčata
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 12kusůVejce slepičí
- 30gramůFenykl čerstvý
- 150gramůSýr Feta
- 120gramůJogurt nízkotučný
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 140gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
51 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme máslo a brambory nakrájené na kostičky 10 minut opékáme dozlatova. Brambory odložíme do mísy.
- 2Na pánev vložíme česnek, mletou papriku a rajčata nasekaná na kostičky, opékáme 2 minuty.
- 3Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, nalijeme k osmaženým bramborám a zamícháme.
- 4Do vroucí vody vložíme špenát a minutu vaříme. Scedíme a zchladíme pod tekoucí vodou. Špenát promícháme se sýrem, jogurtem a fenyklem.
- 5Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, poklademe čtvrtinou bramborové směsi. Opékáme 2 minuty po každé straně. Omeletu odložíme stranou a tento postup 3x opakujeme.
- 6Omelety navršíme špenátovou náplní a směsí s rajčaty. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.