Bramborová omeleta se sýrem feta a špenátem

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostičky pokrájené brambory povaříme 10 minut v osolené vodě. Vodu slijeme, brambory necháme okapat.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, následně 2 minuty opékáme brambory, rajčata a prolisovaný stroužek česneku. Opečenou směs přendáme do misky, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 3
    Připravíme náplň do omelety:
  • 4
    Spaříme listy čerstvého špenátu ve vařící vodě, jakmile změknou, namočíme je do studené vody a necháme okapat.
  • 5
    Špenát nakrájíme na menší kousky, smícháme se sýrem Feta, bílým jogurtem, prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
  • 6
    Omelety upečeme na rozehřátém másle, naplníme je poté směsí špenátu, jogurtu a sýra.
  • 7
    Servírujeme na předehřátých talířich ozdobené rajčátkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.