Bramborová omeleta se sýrem feta a špenátem
50 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na kostičky pokrájené brambory povaříme 10 minut v osolené vodě. Vodu slijeme, brambory necháme okapat.
- 2Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, následně 2 minuty opékáme brambory, rajčata a prolisovaný stroužek česneku. Opečenou směs přendáme do misky, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Připravíme náplň do omelety:
- 4Spaříme listy čerstvého špenátu ve vařící vodě, jakmile změknou, namočíme je do studené vody a necháme okapat.
- 5Špenát nakrájíme na menší kousky, smícháme se sýrem Feta, bílým jogurtem, prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
- 6Omelety upečeme na rozehřátém másle, naplníme je poté směsí špenátu, jogurtu a sýra.
- 7Servírujeme na předehřátých talířich ozdobené rajčátkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.