Bramborová pizza s dvojím sýrem

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do ohřátého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a spolu s olejem, vejcem a moukou smíchanou se špetkou soli vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté čistou utěrkou asi 45 minut kynout.
  • 2
    Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a umícháme se smetanou na hladký krém.
  • 3
    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 4
    Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na máslem vymazaném plechu. Okraje zdvihneme a těsto potřeme gorgonzolovým krémem, poklademe bramborami, osolíme a opepříme. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a majoránkou.
  • 5
    Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 35-40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.