Bramborová pizza s dvojím sýrem
70 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1000gramůBrambory
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do ohřátého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a spolu s olejem, vejcem a moukou smíchanou se špetkou soli vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté čistou utěrkou asi 45 minut kynout.
- 2Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a umícháme se smetanou na hladký krém.
- 3Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 4Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na máslem vymazaném plechu. Okraje zdvihneme a těsto potřeme gorgonzolovým krémem, poklademe bramborami, osolíme a opepříme. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a majoránkou.
- 5Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 35-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.