Bramborová pizza s parmskou šunkou a cherry rajčátky
50 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 150gramůŠunka parmská
- 500gramůRajčata Cherry
- 1špetkaOregano sušené
- 2lžícePažitka
- 1špetkaSůl česneková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSýr Čedar
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
436 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Parmskou šunku nakrájíme na kostičky a na pánvi ji osmahneme.
- 2Do pánve přidáme kolečka brambor a za občasného míchání je restujeme.
- 3Cherry rajčátka nakrájíme a promícháme je s bramborami a parmskou šunkou.
- 4Plech vymastíme a směs z brambor na něj rozprostřeme, posypeme oreganem, pažitkou, česnekovou solí a pepřem. Navrch klademe plátky čedaru.
- 5Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a bramborovou pizzu v ní pečeme 25 minut.
- 6Před podáváním zdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.