Bramborová polévka

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
375 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku do růžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.
  • 2
    Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a po uvedení do varu vaříme nejméně 10 minut.
  • 3
    Do povařené polévky přidáme očištěnou, na kostičky nebo na nudličky nakrájenou částečně vařenou zeleninu, kmín, mletý pepř, majoránku a část dávky soli a za občasného míchání uvaříme téměř doměkka.
  • 4
    Oloupané, na malé kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka. Spolu s třeným česnekem je přidáme do polévky a dovaříme je.
  • 5
    Uvařenou polévku nakonec dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.