Bramborová polévka
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 0,6gramMajoránka
- 2litryVoda pitná
- 66,6gramůTuk
- 40gramůCeler bulvový
- 53,3gramůKapusta hlávková
- 0,6gramPepř černý mletý
- 0,6gramKmín celý
- 20gramůSůl
- 13,3gramůPolévkové koření
- 53,3gramůMrkev kořen
- 10gramůČesnek
- 40gramůPetržel kořen
- 1kusPetržel - nať
- 400gramůBrambory
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
375 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku do růžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.
- 2Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a po uvedení do varu vaříme nejméně 10 minut.
- 3Do povařené polévky přidáme očištěnou, na kostičky nebo na nudličky nakrájenou částečně vařenou zeleninu, kmín, mletý pepř, majoránku a část dávky soli a za občasného míchání uvaříme téměř doměkka.
- 4Oloupané, na malé kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka. Spolu s třeným česnekem je přidáme do polévky a dovaříme je.
- 5Uvařenou polévku nakonec dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.