Bramborová polévka s hlívou ústřičnou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 4kusyBrambory
- 200gramůZelenina kořenová
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaMajoránka
- 200gramůHlíva ústřičná
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme ve větším hrnci a orestujeme na něm cca 5min najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a hlívu nakrájenou na proužky. Zaprášíme moukou a osmažíme ji dozlatova.
- 2Zalijeme studenou vodou, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a muškátovým oříškem. Cca 10min povaříme a přidáme rozemnutou majoránku.
- 3Poté vaříme, dokud zelenina není měkká, na závěr vmícháme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.