Bramborová polévka s hlívou ústřičnou

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme ve větším hrnci a orestujeme na něm cca 5min najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a hlívu nakrájenou na proužky. Zaprášíme moukou a osmažíme ji dozlatova.
  • 2
    Zalijeme studenou vodou, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a muškátovým oříškem. Cca 10min povaříme a přidáme rozemnutou majoránku.
  • 3
    Poté vaříme, dokud zelenina není měkká, na závěr vmícháme nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.