Bramborová polévka s houbami
50 min.
Ingredience
- 0,6gramMajoránka
- 0,6gramPepř černý mletý
- 0,6gramKmín celý
- 6,6gramůPetržel - nať
- 20gramůCeler bulvový
- 1hrstHouby sušené
- 30gramůTuk
- 1litrVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.
- 2Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažnou vodou (nebo vývarem), uvedeme do varu a nejméně 10 minut pozvolna vaříme.
- 3Do polévky přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky nebo na nudličky, nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme do změknutí zeleniny.
- 4Když se polévka začne vařit, přidáme předem namočené houby.
- 5Ke konci varu do polévky přidáme kmín, majoránku a prolisovaný česnek. Už jen krátce prohřejeme.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 3. 2016
Bramborová polévka s houbami
Moc dobrá polévka podle receptu z Receptur teplých pokrmů. Jen pozor na množství jedné porce, je to zhruba jen 2 dl. Za mě palec nahoru.🙂
Anonymní uživatel
út 18. 8. 2015
Bramborová polévka s houbami
Bramborová klasika