Bramborová polévka s houbami

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.
  • 2
    Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažnou vodou (nebo vývarem), uvedeme do varu a nejméně 10 minut pozvolna vaříme.
  • 3
    Do polévky přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky nebo na nudličky, nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme do změknutí zeleniny.
  • 4
    Když se polévka začne vařit, přidáme předem namočené houby.
  • 5
    Ke konci varu do polévky přidáme kmín, majoránku a prolisovaný česnek. Už jen krátce prohřejeme.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 3. 2016
Bramborová polévka s houbami
Moc dobrá polévka podle receptu z Receptur teplých pokrmů. Jen pozor na množství jedné porce, je to zhruba jen 2 dl. Za mě palec nahoru.🙂
Anonymní uživatel
út 18. 8. 2015
Bramborová polévka s houbami
Bramborová klasika