Bramborová polévka s kerblíkem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
34 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, šalotku nadrobno, kerblík posekáme najemno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme polovinu kerblíku, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme brambory, sůl, pepř, špetku mletého muškátu a vaříme asi 20 minut. Polévku rozmixujeme, přimícháme zbytek kerblíku, smetanu, krátce povaříme a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.