Bramborová polévka s masovými knedlíčky
65 min.
Ingredience
- 35gramůStrouhanka
- 40mililitrůMléko polotučné
- 500gramůBrambory
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 120gramůCibule
- 500gramůHovězí maso mleté
- 20gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 300gramůHrášek
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
30 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na osminky, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny. Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přidáme strouhanku, zalijeme mlékem, přisypeme posekanou petrželku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme malé knedlíčky, které osmažíme v pánvi na másle ze všech stran. Knedlíčky vsypeme do vývaru k bramborám, přidáme hrášek, smetanu, podle chuti ochutíme pepřem, solí a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.