Bramborová polévka se sardelkami

37 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
22 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oloupeme a podélně rozpůlíme, brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Vše vaříme v zeleninovém vývaru asi 20 minut.
  • 2
    Sardelové řezy nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, tymián a majoránku nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
  • 3
    Z vývaru vyjmeme polovinu mrkve a nakrájíme ji na dlouhé tenké proužky. Druhou polovinu mrkve a brambory ve vývaru rozmixujeme.
  • 4
    Přidáme smetanu, sůl a pepř. Strouhanku lehce osmahneme na suché pánvi.
  • 5
    Sardelové řezy, česnek, tymián a majoránku promícháme se strouhankou a olejem. Polévku krátce zahřejeme a nalijeme do talířů. Sardelovou pastu dáme doprostřed talířů a ozdobíme proužky mrkve a kroužky cibule. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.