Bramborová polévka se sardelkami
37 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1litrVývar zeleninový
- 6kusůSardelové řezy
- 3kusyTymián čerstvý
- 3kusyMajoránka
- 1kusCibulka jarní
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceStrouhanka
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
22 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme a podélně rozpůlíme, brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Vše vaříme v zeleninovém vývaru asi 20 minut.
- 2Sardelové řezy nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, tymián a majoránku nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
- 3Z vývaru vyjmeme polovinu mrkve a nakrájíme ji na dlouhé tenké proužky. Druhou polovinu mrkve a brambory ve vývaru rozmixujeme.
- 4Přidáme smetanu, sůl a pepř. Strouhanku lehce osmahneme na suché pánvi.
- 5Sardelové řezy, česnek, tymián a majoránku promícháme se strouhankou a olejem. Polévku krátce zahřejeme a nalijeme do talířů. Sardelovou pastu dáme doprostřed talířů a ozdobíme proužky mrkve a kroužky cibule. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.