Bramborová polévka se šťovíkem
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůŠťovík
- 1hrstKerblík
- 1kusMeduňka
- 1000gramůBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.
- 2Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, povaříme 2 minuty a přilijeme vývar. Pod pokličkou vaříme 15 minut, potom přidáme nasekané bylinky a vaříme ještě 5 minut.
- 3Polévku rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 4Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme natvrdo uvařeným, nasekaným vejcem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.