Bramborová polévka se sýrem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
89 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 12 minut. Brambory scedíme, šťouchadlem rozmačkáme na kaši, kterou naředíme vodou, ve které se brambory vařily.
  • 2
    V mléce rozšleháme žloutek a strouhaný sýr. Vlijeme do naředěné kaše, hustotu polévky upravíme vodou, osolíme, opepříme, přidáme dobromysl (oregano), necháme projít varem a odstavíme.
  • 3
    V talířích polévku posypeme posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.