Bramborová polévka se zeleninou a rajčaty

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky, kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať a kopr jemně nasekáme.
  • 2
    Na másle dozlatova osmažíme cibuli s kořenovou zeleninou.
  • 3
    Brambory vložíme do hrnce s vodou, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut vaříme. Poté přimícháme rajčata, osmaženou zeleninu a dvě minuty povaříme. Před podáváním vmícháme kopr a petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Bramborová polévka se zeleninou a rajčaty
Polévka byla dobrá. Líbila se mi varianta s orestovanou zeleninou. Rajčata tam mile překvapila 🙂.