Bramborová polévka se zeleninou a smetanou

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vylijeme vývar, přivedeme k varu. Zeleninu - brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek oloupeme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a položíme do vývaru, přidáme bobkové listy, nové koření, přiklopíme poklici a vaříme 20 minut. Uvařenou polévku stáhneme z ohně, vybereme bobkové listy, nové koření a horkou polévku rozmixujeme. Hrnec položíme zpátky na sporák, vylijeme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Připravenou polévku naléváme na talíře, a na každou porci položíme opečené volské oko, které posypeme nasekaným koprem.
  • 3
    Na volské oko: V pánvi rozpálíme olej, rozklepneme celé vejce, nemícháme, necháme ho v celku a za stálého polévání horkým olejem vejce opečeme z jedné strany, do poloměkka tak, aby se žloutek rozlil do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.