Bramborová polévka se zeleninou a smetanou
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCeler řapíkatý
- 4gramyBobkový list
- 5gramůNové koření celé
- 1litrVývar zeleninový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vylijeme vývar, přivedeme k varu. Zeleninu - brambory, mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek oloupeme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a položíme do vývaru, přidáme bobkové listy, nové koření, přiklopíme poklici a vaříme 20 minut. Uvařenou polévku stáhneme z ohně, vybereme bobkové listy, nové koření a horkou polévku rozmixujeme. Hrnec položíme zpátky na sporák, vylijeme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
- 2Připravenou polévku naléváme na talíře, a na každou porci položíme opečené volské oko, které posypeme nasekaným koprem.
- 3Na volské oko: V pánvi rozpálíme olej, rozklepneme celé vejce, nemícháme, necháme ho v celku a za stálého polévání horkým olejem vejce opečeme z jedné strany, do poloměkka tak, aby se žloutek rozlil do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.