Bramborová polévka se zelím a rýží
40 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrambory
- 100gramůRýže loupaná
- 40gramůŠpagety
- 140gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 150gramůTuřín
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaŠafrán
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Česnek pokrájíme na plátky, slaninu a cibuli krájíme na jemno. Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a rozkrájíme na nudličky. Špagety přelomíme na menší kousky.
- 2Brambory se zeleninou, rýží, špagetami a slaninou vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, až bude vše měkké. Na závěr přidáme šafrán.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.