Bramborové jednohubky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
19 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme 3 pomazánky: omyjeme mango, rozpůlíme, zbavíme pecky a pokrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno a přidáme k mangu. Omyjeme kerblík s řeřichou a drobně bylinky pokrájíme. Mango s rajčaty promícháme s Barbecue omáčkou, pak přimícháme bylinky.
  • 2
    Druhou pomazánku připravíme z avokáda a česneku. Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek prolisujeme a zamícháme v misce s avokádem. Přidáme piniové oříšky, dochutíme solí, citrónový pepř a promícháme s pepřovým máslem.
  • 3
    Na třetí pomazánku scedíme sterilovaný chřest, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Chřest promícháme s kapary a chilli.
  • 4
    Brambory se zdravou slupkou omyjeme a nakrájíme na plátky silné 5-6 mm (i se slupkou). Plech vytřeme olejem, poklademe na něj 1/3 plátků brambor, které osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Na každý plátek dáme (střídavě) lžičku pomazánky. Každou zakryjeme dvěma plátky brambor. Osolíme je, posypeme pepřem a pokapeme olejem.
  • 5
    Plech s bramborami dáme do předehřáté trouby, překryjeme alobalem a a pečeme 20 minut při 200°C. po 20 minutách odstraníme alobal a jednohubky dopékáme asi 15 minut dozlatova. Povrch bude křupavý. Servírujeme horké s omytými listy hlávkového salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.