Bramborové karbanátky s tuňákem
25 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené
- 400gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 15gramůPetržel - nať
- 15gramůPažitka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, tuňáka z konzervy rozmělníme vidličkou, petrželku s pažitkou posekáme na jemno. Brambory vložíme do mísy, přidáme tuňáka, petželku, pažitku, žloutky, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z bramborové hmoty vytvarujeme karbanátky, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance a vložíme do pánve na rozpálený olej. Smažíme zhruba 5 minut z každé strany do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.