Bramborové knedlíky s tvarohem
70 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 250gramůTvaroh tučný
- 150gramůMouka polohrubá
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce 25 minut, slijeme je, oloupeme a ještě horké rozmačkáme. Rozložíme je na talíř a necháme částečně vychladnout.
- 2K bramborové hmotě přidáme tvaroh, cukr, vejce, mouku a dřeň vydlabanou z vanilkového lusku. Vše zpracujeme na hladké těsto a necháme 15 minut odpočinout.
- 3Z těsta vytvarujeme malé knedlíky, vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 20 minut. Když knedlíky vyplavou, vyjmeme je a necháme okapat.
- 4Na pánvi na rozehřátém másle opražíme strouhanku a přimícháme vanilkový cukr. Směsí posypeme knedlíky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.