Bramborové knedlíky se špenátem
60 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 4gramySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1000gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr Eidam cihla 30%
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oloupeme a dáme vařit do vroucí vody. Poté vodu slijeme a necháme vystydnout. Špenát přelijeme vroucí vodou a necháme dobře okapat. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Sýr nakrájíme na 12 stejných dílů.
- 2Uvařené brambory rozmačkáme na kaši, přidáme mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na plát a rozkrájíme na 12 stejných čtverců. Špenát ochutíme solí, pepřem a drceným česnekem. Každou z kostiček sýra obalíme špenátem a ten poté bramborovým těstem. Vytvarujeme knedlíky a necháme je vařit ve vroucí osolené vodě po 5 minut. Uvařené knedlíky plavou na hladině. Strouhanku mezitím osmahneme na rozpáleném másle dozlatova, osolíme a ochutíme muškátovým oříškem.
- 3Knedlíky servírujeme posypané kořeněnou strouhankou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.