Bramborové knedlíky se špenátem

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oloupeme a dáme vařit do vroucí vody. Poté vodu slijeme a necháme vystydnout. Špenát přelijeme vroucí vodou a necháme dobře okapat. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Sýr nakrájíme na 12 stejných dílů.
  • 2
    Uvařené brambory rozmačkáme na kaši, přidáme mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na plát a rozkrájíme na 12 stejných čtverců. Špenát ochutíme solí, pepřem a drceným česnekem. Každou z kostiček sýra obalíme špenátem a ten poté bramborovým těstem. Vytvarujeme knedlíky a necháme je vařit ve vroucí osolené vodě po 5 minut. Uvařené knedlíky plavou na hladině. Strouhanku mezitím osmahneme na rozpáleném másle dozlatova, osolíme a ochutíme muškátovým oříškem.
  • 3
    Knedlíky servírujeme posypané kořeněnou strouhankou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.