Bramborové noky s gorgonzolou
50 min.
Ingredience
- 30gramůPetržel - nať
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSůl
- Na noky
- 1,2kilogramyBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka polohrubá
- 4gramyPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůSůl
- 4litryVoda pitná
- 50mililitrůProtlak rajčatový
- Na omáčku
- 3gramyMuškátový oříšek
- 250gramůSýr Gorgonzola
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
422 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme a ještě horké rozmačkáme, přidáme sůl(5 g), mouku, vejce, žloutky, protlak a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále utvoříme několik válečků o průměru 2 cm, z těch nožem odkrajujeme jednotlivé noky a vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku povaříme smetanu s muškátovým oříškem, vmícháme gorgonzolu a krátce povaříme. Noky vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a podáváme polité sýrovou omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.