Bramborové noky s gorgonzolou

50 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
422 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme a ještě horké rozmačkáme, přidáme sůl(5 g), mouku, vejce, žloutky, protlak a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále utvoříme několik válečků o průměru 2 cm, z těch nožem odkrajujeme jednotlivé noky a vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku povaříme smetanu s muškátovým oříškem, vmícháme gorgonzolu a krátce povaříme. Noky vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a podáváme polité sýrovou omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.