Bramborové noky se sýrem a bylinkami
45 min.

Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 100gramůSýr Čedar
- 1lžíceSlunečnice - semena
- 1kusMrkev kořen
- 1kusOkurka salátová
- 4kusyŘedkvička
- 2kusyRajčata
- 1lžíceOcet vinný
- 3lžíceVývar zeleninový
- 1lžičkaHořčice
- 3lžíceOlej olivový
- 0,5litrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1460 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
141 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené necháme mírně zchladnout, pak je oloupeme, teplé rozmačkáme a necháme zcela vychladnout.
- 2Mrkev oškrábeme a omyjeme, okurku, rajčata a ředkvičky důkladně omyjeme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Pažitku a petrželku omyjeme a nasekáme najemno. Sýr nakrájíme na malé kousky.
- 3V míse smícháme vývar s octem a hořčicí, dochutíme pepřem a solí a přišleháme olivový olej. Do mísy k zálivce přidáme nakrájenou zeleninu a polovinu nasekané pažitky a petrželky, vše důkladně promícháme.
- 4Z rozmačkaných brambor, mouky a vajíčka vypracujeme těsto, do kterého přidáme druhou polovinu nakrájených bylinek, kousky sýra a semínka slunečnice. Těsto podle chuti opepříme a osolíme a uděláme z něj malé noky.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a noky na něm fritujeme 4 minuty. Během fritování je několikrát obrátíme, pak je vyjmeme a na papírové utěrce z nich necháme okapat olej.
- 6Noky podáváme teplé s připraveným zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.