Bramborové noky se sýrem a bylinkami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1460 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
141 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené necháme mírně zchladnout, pak je oloupeme, teplé rozmačkáme a necháme zcela vychladnout.
  • 2
    Mrkev oškrábeme a omyjeme, okurku, rajčata a ředkvičky důkladně omyjeme a všechnu zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Pažitku a petrželku omyjeme a nasekáme najemno. Sýr nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    V míse smícháme vývar s octem a hořčicí, dochutíme pepřem a solí a přišleháme olivový olej. Do mísy k zálivce přidáme nakrájenou zeleninu a polovinu nasekané pažitky a petrželky, vše důkladně promícháme.
  • 4
    Z rozmačkaných brambor, mouky a vajíčka vypracujeme těsto, do kterého přidáme druhou polovinu nakrájených bylinek, kousky sýra a semínka slunečnice. Těsto podle chuti opepříme a osolíme a uděláme z něj malé noky.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej a noky na něm fritujeme 4 minuty. Během fritování je několikrát obrátíme, pak je vyjmeme a na papírové utěrce z nich necháme okapat olej.
  • 6
    Noky podáváme teplé s připraveným zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.