Bramborové placky se sýrem feta
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4kusyCibulka jarní
- 120gramůSýr Feta
- 30gramůTymián čerstvý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůPažitka
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
697 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, rozmačkáme na kaši.
- 2Přidáme nakrájenou jarní cibulku, rozdrobený sýr feta, tymián, rozšlehané vejce, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, vše dobře promícháme. Přikryjeme fólií a vložíme na hodinu do chladničky.
- 3Z těsta vyválíme kuličky o velikosti vlašského ořechu, vytvoříme silné placky, po obou stranách poprášíme moukou.
- 4Rozehřejeme olej a placky opečeme z obou stran dozlatova. Hotové placky osušíme na kuchyňských papírových utěrkách a hned podáváme ozdobené pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.