Bramborové plátky se zakysanou smetanou
20 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 200gramůZakysaná smetana
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na slabé plátky, potřeme olejem a rozložíme na alobalový fritovací tác. Posolíme, opepříme, grilujeme 5 minut, otočíme. Po obrácení posypeme plátky strouhaným Čedarem a dogrilujeme.
- 2Na omáčku připravíme v míse zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Dokonale vymícháme, hotovou omáčkou posléze přelijeme opečené brambory. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.