Bramborové skopové kari
50 min.
Ingredience
- 600gramůSkopové maso přední
- 6kusůBrambory
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKari koření
- 1lžíceMajoránka
- 120gramůJogurt bílý
- 3kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaGaram masala
- 50gramůMáslo čerstvé
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
49 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso i brambory rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném másle a přidáme všechno koření. Po chvíli restování vmícháme jogurt a maso, poté dál smažíme. Nakonec přidáme pokrájená rajčata a brambory. Podlijeme a dusíme do měkka. Na závěr dochutíme citronovou šťávou.
- 2Horké koření [39441]:
- 3Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.