Bramborové slupky plněné
80 min.

Ingredience
- 8kusůBrambory
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 225gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 0,5kusPaprika červená
- 0,25kusOkurka salátová
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůSýr smetanový tavený 45%
- 125gramůŽervé
- 125gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaPažitka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůJogurt bílý
- 2lžičkyKari koření
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě na 200 stupňů je pečeme hodinu.
- 2Do misky dáme polovinu kukuřice. Zbylou kukuřici rozmixujeme v mixéru, přidáme rajčatový protlak, papriku, chilli a okurku. Osolíme a opepříme. Vznikne nám mexické koření.
- 3V misce utřeme žervé a měkký sýr, přidáme plísňový sýr, pažitku a celer. Můžeme opepřit.
- 4V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby a osmahneme je 4 minuty, poté sundáme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, kari a jogurt.
- 5Upečené brambory zabalíme do alobalu a necháme na kraji grilu v teple.
- 6Podáváme plněné a sypané paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.