Bramborové smaženky na vietnamský způsob
50 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 3kusyŠalotka
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 2špetkyKari koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
847 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme a na hrubším struhadle nastrouháme.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kousky. Šalotky omyjeme a nadrobno nasekáme.
- 3Nastrouhané brambory osolíme a vymačkáme z nich v cedníku přebytečnou vodu. Přidáme do nich rozšlehané vejce, kukuřičný škrob, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a šalotky. Směs dochutíme solí, pepřem, rybí omáčkou a kari kořením, vše dobře promícháme.
- 4V pánvi rozpálíme olej a na něm asi 4 minuty po každé straně opékáme smaženky, které mají v průměru přibližně 5 centimetrů, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu. Z opečených odstraníme přebytečný tuk savým papírovým ubrouskem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.