Bramborové smaženky na vietnamský způsob

50 min.
Vietnam

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
847 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme a na hrubším struhadle nastrouháme.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kousky. Šalotky omyjeme a nadrobno nasekáme.
  • 3
    Nastrouhané brambory osolíme a vymačkáme z nich v cedníku přebytečnou vodu. Přidáme do nich rozšlehané vejce, kukuřičný škrob, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a šalotky. Směs dochutíme solí, pepřem, rybí omáčkou a kari kořením, vše dobře promícháme.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej a na něm asi 4 minuty po každé straně opékáme smaženky, které mají v průměru přibližně 5 centimetrů, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu. Z opečených odstraníme přebytečný tuk savým papírovým ubrouskem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.