Bramborové špízy s garnáty
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceLimetková šťáva
- 300gramůGarnát obecný
- 100gramůŠunka parmská
- 1kusPažitka
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Poté je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme slupku.
- 2Garnáty omyjeme, očistíme, osušíme a každého garnáta zabalíme do lístku šalvěje. Brambory nakrájíme na plátky a každý plátek zabalíme do plátku parmské šunky.
- 3Na špízové jehly střídavě napichujeme garnáty a brambory s parmskou šunkou.
- 4Na pánvi rozpálíme máslo a špízy na něm smažíme. Po usmažení je osolíme, opepříme a posypeme najemno nasekanou pažitkou. Zakápneme limetkovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.