Bramborové špízy s garnáty

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
636 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Poté je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme slupku.
  • 2
    Garnáty omyjeme, očistíme, osušíme a každého garnáta zabalíme do lístku šalvěje. Brambory nakrájíme na plátky a každý plátek zabalíme do plátku parmské šunky.
  • 3
    Na špízové jehly střídavě napichujeme garnáty a brambory s parmskou šunkou.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme máslo a špízy na něm smažíme. Po usmažení je osolíme, opepříme a posypeme najemno nasekanou pažitkou. Zakápneme limetkovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.